Adventi vetés - kibővítve



Kint még nyálkás ködös idő van. Ez arra ösztönöz minket, hogy beburkolózzunk. Itt az ideje a visszahúzódásnak és annak, hogy kicsit magunk legyünk.

Ha egy kicsit visszahúzódunk ebben a kívül oly dermesztő időben, akár magunkra is találhatunk és érdemes egy kicsit megvizsgálni, hogy milyen a viszonyunk az ajándékozáshoz. Magyarul, hogyan állsz az „adok–kapokhoz”.

Ne feledd, itt most nem kell egyből azon rágódnod, hogy miért vagy ilyen és mit kellene okvetlenül változtatni magadon, a cél csupán az, hogy tényleg tisztán lásd azt, ami az ajándékozással kapcsolatos az életedben. A maga csodálatos és egyedi szeretet rezgésével vagy megérint könnyedén, mint a meleg nyári szellő vagy nem. Tudnod kell, hogy a szeretet csodája ettől függetlenül jelen van életünkben, ha nem is tudjuk mindig észrevenni ilyen vagy olyan okok miatt.

Mind a két vetést könyvünkből a „Tarot vetések minden helyzetre” címűből idéztük, hiszen éppen időszerű. Az első megjelent a Facebook oldalunkon is, csak példát nem írtam hozzá.

Azt már észrevehetted, hogy a könyvben szereplő vetés és ez sok hasonlóságot mutat. Ezzel nincs semmi baj, hiszen azt szeretném átadni vele, hogy nem muszáj rengeteg ilyen-olyan vetési formát megtanulnod, helyette légy kreatív és rugalmasan használd fel a kapott kérdéseket. Ezekkel és a könyv alap tanításával a „három lapos vetésekkel” és azok kibővítési lehetőségével garantáltan minden helyzetre tudsz megoldást találni.
Nézzük az első kirakást

• Az első lap megmutatja azt, hogy mi az a csoda amit kaphatsz most az élettől...
• A második, hogy mi az, amivel meg kell most ajándékoznod magadat...
• A harmadik pedig, hogy mi az az ajándék, amit most adhatsz a családodnak...

Kezdőknek ez a vetés éppen elég ahhoz, hogy a kártya megmutassa a csodát ezen a szép ünnepen. Próbáld ki, ha azonban elég bátor vagy és semmitől sem rettensz vissza, hatolj mélyebbre Ali Baba kincses barlangjába és inkább a következő vetést rakd ki. Most azonban ide is teszek egy rövid példát, hiszen abból tanulhatsz igazán. Ehhez nem mutatok ábrát csak rakd egymás mellé balról jobbra a három lapot.

Példa

Első lap - Az ajándék amit a sors hoz számodra...

Kelyhek lovagja - ez jelenthet egy férfit, ha nő vagy, aki szeretetet hoz a számodra. Lehet persze az is, hogy a meglévő kapcsolatod lép előbbre egy harmonikusabb viszony felé. Ez az uraknál is ezt jelzi, illetve egy kedves gesztust akár békülést is. Mivel a Kelyhek lovagja nem jelent feltétlenül stabil párkapcsolatot, ezért fontos szem előtt tartanod ezt amikor elvárásokat támasztasz a másik felé.

Második lap - Ajándék amit magadnak kell adnod...

Botok 4 - Ez társaságot jelöl. Ha megnézed látod, hogy több ember van a képen. A feladat tehát, legyél nyitott és tartózkodj többet emberek között. Lehetőleg olyanokkal találkozz, akiket kedvelsz. Ez lehet felhívás persze a családodra is, a lényeg, hogy élvezd az élet minden pillanatát és most ne a jövővel foglalkozz.

Harmadik lap - Ajándék amit a családodnak adhatsz...

Kardok 6 - Ez a gondolatok változásáról szól, tehát itt kell a feladatot elvégezned. Lehet ez egy konkrét helyzethez kapcsolódó gondolat ami a családodról szól, lehet azonban az is, hogy általában nyitottabb vagy új gondolatokra, új nézőpontokra. Próbálj meg felhagyni a régi, „jól bevált” beidegződésekkel. Mostantól bátran és nyitottan állj az új lehetőségek elé. Emellett ez a lap még az utazásról is szól. Tehát, ha van rá módod és lehetőséged akár egy utazással is megajándékozhatod őket és magadat is.

Kívánunk neked és kedves családodnak békés és szeretetben teljes karácsonyi ünnepeket.

Ez a vetés pedig az előző kibővített változata. Persze lehetne még fokozni, azonban nem a teljes megoldás volt a célunk, pusztán az iránymutatás.

A bővített Adventi vetéshez felhasznált kérdések


  1. Mit gondolok az ajándékozásról?
  2. Mennyire tudom elfogadni az ajándékot?
  3. Milyen ajándékra vágyom most?
  4. Hogyan kaphatom meg azt az ajándékot?
  5. Mennyire tudok ajándékot adni másoknak?
  6. Milyen ajándékot adhatok most családomnak?
  7. Hogyan teremthetek csodát tartósan az életemben?



A vetési ábrához kattints a képre!

Példa a kirakáshoz

1. Kiegyenlítődés - Az ajándék számodra egy nagyon vágyott dolog és elég régóta vágysz már rá. A szellemi értékek és az érzelmek különösen értékesek számodra.

2. Kardok 3 - Mivel szíved tele van sebekkel és régi sérelmekkel, ezért számodra az elfogadás nagyon nehéz feladat.

3. Botok 4 - Vágysz az örömre az elfogadásra, emellett szeretnél nagyobb társasági életet élni és élvezni egy kicsit az életet.

4. Uralkodónő - Szükséged van a türelemre és a kreativitásra. Fontos, hogy igyekezz mások igényeire is figyelni és teljes együttérzéssel közelíteni feléjük. Próbáld meg az anyai gondoskodói oldaladat nagyobb mértékben kifejezni a hétköznapokban is. Ha gyermeked van, akkor különösen fontos, hogy ebben az időszakban nagyobb figyelmet fordíts felé.

5. Kelyhek királynője - Nagyon szeretsz adni főleg érzelmi támogatást

6. Botok királynője - Legyél határozott és melegszívű. Az embereknek kell az irány mutatás, de mindezt úgy tedd, hogy figyelembe veszed a többiek érdekeit is. Ha magaddal jó viszonyban vagy és kiegyensúlyozott is vagy, akkor a családod is jól érzi magát.

7. Akasztott - Ha befogadóbb vagy és más nézőpontból nézed a saját világodat, akkor több csodára találsz majd az életedben. Fontos, hogy áldozat hozatalra is készen legyél ne csak mindig elvenni akarj hanem, ha lehet te adj előbb. Így csökkenek majd az elvárásaid és tartóssá teheted a csodákat életedben.

Kívánjuk, hogy neked is bizonyuljon hasznosnak a vetés, hiszen ezek a felismerések is hozzásegíthetnek ahhoz, hogy ne haragudj se magadra, se másra, ha az ajándékozás esetleg nem hozza meg a várva várt eredményt.


Megjegyzés küldése

Instagram oldalam

Copyright © hargitaiandi. Made with by OddThemes