Szabadság vagy függetlenség


 Hallgasd meg a hanganyagot alábbi két alkalmazásban, vagy olvass tovább:




Függetlenség vagy szabadság, ez lenne ennek a hanganyagnak a témája.
Több nőtől hallom, akik járnak hozzám stresszoldásra, hogy szeretne párkapcsolatot, viszont szeretne független is maradni. Nyilván a kettő nem fog együtt menni. A nők szeretnének egy picit önállóak maradni, és én úgy látom, hogy talán ez a függetlenség és szabadság egy picit összekeveredett.

Nézzük, mi a különbség, és hogyan lehet megélni jól a párkapcsolatban. Kezdjük a szabadsággal.

Mit jelent az, hogy szabad vagy?


Azt a korlátok nélküli állapotot mutatja, amikor nem állítod meg magad, de azt se hagyod, hogy más kontrolláljon. Ezt tulajdonképpen egy párkapcsolatban is meg lehet tenni, hiszen valamilyen módon alkalmazkodni kell, és ez nem jó ha korlátnak éled meg. Szabad az, aki bármivé válhat, illetve, hogy önmagát adhatja egy helyzetben vagy egy kapcsolatban. Fontos a szabadság megéléséhez és megjelenéséhez az is, hogy tiszteld mások szabadságát. Ez lesz az első lépcső, és utána könnyebb lesz elérned, hogy a te szabadságodat a másik elfogadja.

Szabadság az is, amikor nincs kényszer az életedben. Tehát, te sem fegyelmezed mindig magad, nem tartod vissza magad bizonyos helyzetekben. Ez nem azt jelenti, hogy korlátlanul mindig mindent kimondasz és megteszel. Az egészséges egyensúlynak meg kell lenni.
Szabadság az is, amikor tisztában vagy a saját felelősségeddel, és ezt el is mondhatod, illetve, hogy felvállalhatod a véleményedet. Ennek a másik oldala, hogy azt is elfogadod, hogy a másik is ugyanezt megtegye. Aki szabad, azt nem feltétlenül kötik az elvárások, csak ha úgy dönt. Ez azt jelenti, hogy nem feltétlenül kell mások elvárásainak megfelelned, ne legyen ez a félelem benned. Viszont dönthetsz úgy, hogy te most megfelelsz vagy valamilyen módon alkalmazkodsz a másikhoz.
Egyébként a szabadságban mindig benne van az alkalmazkodás, de ez egy saját döntés. Nézzük a függetlenség az hogyan különbözik a szabadságtól.


A függetlenségben teljes önálló életet élsz. Ez azt jelenti, hogy semmilyen módon nem hagyod magad befolyásolni, nem alkalmazkodsz máshoz és igazából a döntéseid következményeit is egyedül vállalod. Ami persze nyilván nem probléma, mert aki független akar lenni, az meg is teszi. Viszont az, hogy az ember ilyenkor nem akar alkalmazkodni, ez mindenképpen kizárja a párkapcsolat lehetőségét. Aki független, az mindig minden helyzetben azt keresi, hogy hol van a kijárat, hol lehet kibújni a korlátok alól. Szereti azt tenni, amit ő akar.
A függetlenség az arról szól, hogy semmilyen módon nem akarsz alkalmazkodni a másik emberhez. Ezért nagyon fontos, hogy ha párkapcsolatot szeretnél, döntsd el, hogy melyiket akarod. A függetlenség akár olyan mértékű is lehet, hogy mondjuk nem is akarsz együtt élni a pároddal, ami azért komoly problémát jelenthet. Én találkoztam több olyan hölggyel, aki úgy akart gyermeket vállalni, hogy nem is lakik együtt a párjával. Így sokkal nehezebben fogan meg a baba. Ezt érdemes tisztázni.


A függetlenség ugyanúgy önállóság és valamilyen módon szabadság, csak nincs benne alkalmazkodás. Ezt tisztába kell rakni. Az már másik téma, hogyan tudd megőrizni a szabadságodat egy párkapcsolatban. Erről majd egy másik hanganyagban fogok beszélni. Addig is köszönöm a figyelmet, és remélem, találkozunk még.

Megjegyzés küldése

Instagram oldalam

Copyright © hargitaiandi. Made with by OddThemes